Friday, December 17, 2010

Stresin yan etkileri


Gecmiste pek cok filozof teknik direktorun de soyledigi gibi; takiminiz kotu gittiginde hakemlere gonderme yaparsaniz futbolculariniza yetersiz performanslari icin bahane vermis olursunuz.

Baskinin ve yarattigi stresin insanlari nasil etkiledigi, davranislarina ne olcude yansidigi malum. Bu etki cogunlukla olumsuz yonde olur ve iyi yonetilmezse yikici sonuclar dogurabilir. Aykut Kocamanin son aciklamalarini gorunce cok sasirdim ve stresin boylesine dengeli bir insani dahi ne kadar sarsabildigini gordum. Halbuki biz onu iyi ve gelisime acik bir teknik adam oldugu icin sevmedik yalnizca. Duzgun karakteri ve samimiyetiydi onu baska yere koymamizin esas nedenleri. Bu tutumumuzu degistirmis degiliz (biz salt futbolu sevenler) ancak Trabzona verilen penaltilara gonderme yapmasini hos karsilamadik (genc futbolseverler yine rahatsiz).



Penaltilarin dogrulugunu ve hakemlerin Trabzona karsi tutumunu bir kenara birakip olaya yalnizca Fenerbahce futbol takimi penceresinden bakinca dahi bu aciklamanin ne kadar isabetsiz oldugu goruluyor. 16 macta 30 puan toplamis bir sampiyon adayi enerjisini rakibinin topladigi puanlar uzerine kafa yormak yerine kendi sorunlarini cozmeye harcamali diye dusunuyorum. Gecmiste pek cok filozof teknik direktorun de soyledigi gibi; takiminiz kotu gittiginde hakemlere gonderme yaparsaniz futbolculariniza yetersiz performanslari icin bahane vermis olursunuz. Bir onceki yazimda cok dogru yolda ilerledigini belirttigim Aykut hoca, umarim bu son cikisinda israr edip otekilere benzemez.

No comments:

Post a Comment