Friday, May 7, 2010

Devre arası transferinin karşı konulmaz cazibesi

Mükemmel iyinin düşmanıdır derler. Ama siz mükemmeli yakalayım derken elinizdeki iyiyi ziyan ederseniz Dimyata pirince giderken bulgurdan oldu da derler. Galatasarayın, özellikle ligin ikinci yarısında yaşattığı hayal kırıklığının ön plana çıkan iki sebebi var. Birincisi takımın neredeyse en önemli iki futbolcusu Baros ve Kewellin uzun sakatlıkları. Sarı kırmızılı ekibin ciddi bi puan kaybı var bu iki talihsizlikten. Ancak adı üstünde talihsizlik. Önüne geçilemez bir durum.



Ancak ikinci sebebin şansla talihle açıklanır yanı yok. Tamamiyle yönetim hatası! Elinizde önemli bir forvet var; Shabani Nonda. 11e koyuyorsunuz gol atıyor, sonradan sokuyorsunuz hat-trick yapıyor. Üstelik yedek kaldığı için de fazla sorun çıkarmıyor. Bu sezon yeşil çimeni ezdiği 1400 dakikaya tam 16 gol sığdırmış, yani 85 dakikada 1 gol! Bu rakamı ne ligin flaş forveti Makukula yakalayabilmiş ne de herhangi bir başkası. Tüm bunlara rağmen siz bu adamı devre arasında gönderiyorsunuz. Hem de 4 ayda ne kadar katkı sağlayacağı belli olmayan Jo’yu getirmek uğruna. Dahası, Avrupa’daki en önemli maça forvetsiz çıkacağınızı bile bile. Bu kadarını komplo teorisi diye yazsanız yok daha neler derler.

Galatasaray yönetimi geçen sezon devre arasında yaptığı Meira hatasının bedelini Hamburg’a elenerek ödemişti. Bu hatadan ders alınmıştır dedik ama bu kez hatanın katmerlisini yaptılar. İnanabiliyor musun Haşmet!

No comments:

Post a Comment